Detecten un brot de coronavirus a la residència La Tardor d’Olot amb més de 20 positius

La residència la Tardor d’Olot, juntament amb el Departament de Salut i el Departament d’Afers Socials, estan controlant el brot de coronavirus detectat al centre. Les primeres deteccions van tenir lloc l’11 de novembre. Actualment són més de 20 dels 43 residents els que han resultat afectats, a més de quatre professionals. Tots presenten símptomes lleus o han resultat asimptomàtics.


Juntament amb el Departament de Salut, la residència ha aïllat els residents segons la seva situació. A la tercera, que han anomenat vermella, es troben els residents positius, a la segona, la planta verda, els negatius, i a la primera, la groga, residents que han resultat negatius però que es troben en aïllament preventiu perquè en el moment de la detecció eren companys d’habitació de residents positius i van ser contacte directe. El centre compta amb testos d’antígens per realitzar davant qualsevol símptoma que es pugui donar. Els responsables de la residència asseguren que el brot està sota control.

Ester Roca, directora residència La Tardor: Fins ara no havíem tingut cap cas positiu. Hem pogut aguantar aquests 8 mesos i tot i no abaixar la guàrdia i amb totes les mesures, al final ha acabat entrant. La sort és que s’ha pogut treballar i actuar de manera ràpida i molt coordinada amb els dos departaments, cosa que ha fet que les coses hagin anat molt ràpid i molt bé i tenir ja tot organitzat.

La setmana que ve, residents i treballadors es realitzaran una segona prova PCR per seguir l’evolució dels contagis. Des de la residència, asseguren que en tot moment han estat en contacte amb les famílies per informar del cas dels seus familiars, fent-se trucades i videotrucades per mantenir el contacte.

Darrerament, també s’havien detectat positius per coronavirus a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts. Olot Televisió s’ha posat en contacte amb la direcció del centre, qui ha assegurat que des del 12 de novembre no hi ha cap cas i torna a ser residència verda.