El Ple de l’Ajuntament d’Olot aprova els nous ajuts contra la COVID-19 i les condicions de les terrasses

El Ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous ha portat a aprovació la nova línia d’ajuts per a les activitats econòmiques afectades per la COVID-19. Compten amb una partida de 335.000 euros i van dirigides als establiments que s’han vist obligats a tancar durant la segona onada de la pandèmia i als negocis que han reduït la facturació en més del 80% els darrers 5 mesos. Els Ajuts 1.000 i 3.000 es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot a partir de mitjans de desembre i l’ingrés es realitzarà al gener del 2021.

La proposta ha reunit els vots favorables de l’equip de govern, Esquerra i la CUP i l’abstenció del PSC.

L’Ajuntament d’Olot també ha aprovat inicialment la tercera modificació de l’Ordenança Municipal per a la instal·lació de terrasses a Olot. Preveu consolidar els nous espais de degustació per a establiments que no disposen de llicència de bar o restaurant.

Els restauradors i comerciants podran sol·licitar-ho i disposar-ne durant vuit mesos, quatre mesos o anualment, segons la seva elecció.

Amb la modificació, les terrasses del Nucli Antic, en el context del Pla de Millora, hauran de centrar la seva activitat en una oferta basada en productes de qualitat, de proximitat o que constitueixi una oferta gastronòmica especialitzada. Una comissió d’experts seran els encarregats de valorar cada petició.

El PSC ha votat a favor de la proposta. Esquerra i la CUP s’hi han abstingut.

El ple d’aquest dijous ha aprovat, amb l’abstenció del PSC, una partida general de mig milió d’euros procedent del romanent per fer front als efectes negatius de la pandèmia.