La restauració i les activitats extraescolars veuen amb incertesa la reobertura

Després de l’anunci de les quatre fases de l’obertura progressiva de l’activitat anunciada ahir al migdia per la Generalitat de Catalunya, són molts els sectors que dilluns podran reobrir les seves portes.


El sector de la restauració, bars i restaurants, podran obrir a partir de dilluns amb un 100% d’aforament a l’exterior i un 30% a l’interior dels establiments. Les taules hauran de ser de 4 persones com a màxim, excepte grups bombolla, i hauran de tenir una separació de dos metres entre taula i taula. La restauració, podrà obrir doncs, des de les 6 del matí a les 6 de la tarda i de les 6 de la tarda 2/4 de 10 del vespre només per oferir sopars.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: Una obertura sempre és bona notícia en comparació com estàvem. Ara estàvem en una situació de pèrdues i ara amb les obertures esperarem perdre el mínim possible. Es tracta de minimitzar pèrdues.

Els que també podran recuperar l’activitat són les extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i altres centres, amb la restricció que només podran oferir-les amb un màxim de 6 alumnes per aula.

Jordi Masegur, La Quarta Paret: Ens han dit que duran quatre trams, és a dir, ben bé finals de desembre principis de gener, seran 6 persones per grup. Nosaltres hem reduït ja molt l’aforament i això significa reduir-lo molt més. Entenc que s’han de prendre unes mesures però tot i així trobo que no són les correctes. Hem de pensar que tots tenim treballadors en ERTE, que tot això comporta un esforç de recol·locar coses que s’ha de fer i s’ha de fer ben fet.

Tot plegat però, no es confirmarà fins que no surti publicat al DOGCS aquest dissabte. Una situació, que genera incertesa a tots els sectors implicats.

 

x