Montagut i Oix obre el termini per sol·licitar ajudes als negocis que van haver de tancar durant el primer confinament

L’Ajuntament de Montagut i Oix destinarà 10.000 euros del romanent de tresoreria a una línia d’ajuts per recolzar aquells negocis del municipi que van veure’s obligats a tancar durant la primera onada de la pandèmia. S’hi poden acollir els titulars d’establiments turístics, bars i restaurants, tallers mecànics i de reparació de maquinària, perruqueries i centres de bellesa del poble.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: Hem contat una partida de 10.000 euros que anirà distribuïda en funció de la taxa de deixalles que paguen els establiments. Són uns percentatges que segons els dies de tancament i la taxa de deixalles que paguen, ho hem calculat. Per exemple, les cases de turisme rural en tenen un, els bars i restaurants un altre.

Montagut i Oix va començar a treballar per a la creació d’ajudes econòmiques durant el primer confinament, però diverses qüestions administratives n’han demorat la publicació. De cara a l’any que ve, ja treballen en altres mesures de suport.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: Nosaltres plantegem de cara al 2021 posar una nova partida per incloure l’efecte que ha tingut el segon confinament, a establiments i també altres negocis o sectors que s’hagin pogut veure afectats, com ara empreses de transports. 

De moment, les bases d’aquesta primera convocatòria, que està oberta fins el 6 de desembre, poden consultar-se al web de l’ajuntament.