Els restaurants en municipis petits veuen discriminatori el confinament municipal del cap de setmana

El Claustre de Palera és un restaurant ubicat a Beuda que ofereix menjar per emportar i servei a domicili. Tot i això, des que el Govern de la Generalitat de Catalunya va decretar el confinament municipal el cap de setmana han vist reduïda significativament la seva activitat de divendres a diumenge.

Joan Quadrat, cap de cuina d’El Claustre de Palera: La restricció municipal dels habitants, per nosaltres, com a negoci petit, rural, ens afecta moltíssim. Al nostre petit municipi hi habiten 80 o 90 persones. Això dificulta que els caps de setmana puguem tenir la nostra feina, dintre les limitacions de la desescalada i el confinament, puguem treballar al 100%.

Aquests establiments del sector de la restauració situats en municipis petits veuen discriminatòries les mesures de restricció per la covid-19 respecte als nuclis urbans, com ara Olot.

Joan Quadrat, cap de cuina d’El Claustre de Palera: Crec que s’ha mirat més pels nuclis més grossos, més dimensionats. Potser podrien haver optat per una fórmula de quilometratge per ajuntar municipis. Per exemple, per nosaltres, encara que fos Besalú, per proximitat o Banyoles. Això dificulta que la clientela que intentem fidelitzar durant tot l’any ens pugui visitar. També ens ha servit per renovar-nos i el que hem buscat ha sigut alternatives.

A partir del 7 de desembre, el confinament de cap de setmana passarà a ser d’àmbit comarcal.