Montagut i Oix no rebrà la subvenció del PUOSC per a la rehabilitació de l’edifici de l’antic consistori

El gener Montagut va jugar totes les cartes a un únic projecte presentat a la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) del 2020-2024. L’objectiu era fer una aposta en l’àmbit social amb la rehabilitació de l’antic edifici del consistori per un immoble amb sis apartaments destinats a persones que requereixen ajuda. Tot i això, el municipi s’ha trobat amb la seva proposta no ha sigut acceptada.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: Nosaltres ho lluitarem fins al final, perquè no entenem que el PUOSC, que és una subvenció molt important per als ajuntaments i sobretot per als ajuntaments petits com el nostre, inadmeti projectes d’aquest tipus. En un moment, sobretot, que la societat el que necessita és habitatge i habitatge social, com una de les prioritats bàsiques.

L’Ajuntament ja ha anunciat que recorrerà la decisió de la Generalitat de Catalunya i ho farà conjuntament amb altres municipis amb un projecte similar.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: Ens unirem amb la resta d’ajuntaments que es troben en la mateixa situació, que ens costa que n’hi ha de Girona, Osona i Tarragona. Farem un front comú per intentar obtenir d’alguna manera una subvenció en aquest sentit.

Aquest es tracta d’un projecte que és molt complicat de desenvolupar si no és amb l’ajuda d’una subvenció. El cost total ascendeix fins als 450.000 €.