El Pavelló Firal d’Olot acollirà cribratges intensius de COVID-19 de dimecres a divendres

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat que Olot serà una de les primeres ciutats de la Regió Sanitària de Girona en acollir un cribratge intensiu, en el marc de la nova estratègia per frenar l’expansió del COVID fent més testos a la població. A partir d’aquest dimecres i fins divendres, e 10 del matí a 17h de la tarda al pavelló firal d’Olot, els olotins majors de 16 anys podran fer-se un test antigènic i saber si tenen el virus.

Josep Lluís Nicolau, Cap dels Equips d’Atenció Primària d’Olot i Besalú: Pot anar-hi qualsevol persona major de 16 anys de la ciutat d’Olot que estigui interessada en fer-se el test. Seran testos antigènics ràpids, serà agafar una mostra nasofaríngia fins al fons i fer un test antigènic ràpid que en 15 minuts ens dona el resultat, si és positiu o negatiu.

 Aquesta setmana s’han detectat 70 casos a Olot, i el risc de rebrot ha baixat de 817 a 402. El cribratge servirà per aïllar pacients asimptomàtics i tenir una mostra representativa de la incidència de la pandèmia a la capital garrotxina.

Josep Lluís Nicolau, Cap dels Equips d’Atenció Primària d’Olot i Besalú: Realment nosaltres hem notat una disminució molt important dels positius, i ara aquest cribratge ens anirà bé per detectar gent asimptomàtica que pugui ser contagiosa, i poder-los aïllar.

Les autoritats sanitàries demanen paciència als ciutadans que vulguin participar en el cribratge, i que mantinguin en tot moment les mesures de distanciament, higiene de mans i ús obligatori de la mascareta.

 

 

x