Neix ‘Garrotxa Approp’, una aplicació mòbil per crear xarxa entre els comerços de proximitat garrotxins

El Pla per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació de la Garrotxa portava inclosa la posada en marxa d’una aplicació mòbil per obtenir descomptes i punts a cada compra i que pogués funcionar com a targeta moneder per a empreses que vulguin retribuir als seus treballadors. Garrotxa Approp estarà disponible a IOS i Android a partir de la setmana vinent, coincidint amb la campanya de Nadal, serà gratuïta i compta ja amb 67 establiments adherits.

Garrotxa Approp, presentada en roda de premsa aquest dilluns al Consell Comarcal, ja és una realitat i neix per pal·liar la davallada econòmica per l’alentiment de l’economia derivat de les mesures de restricció d’activitats implantades a tot el país.

Pere Vila, Conseller delegat de Desenvolupament Local del Consell Comarcal de la Garrotxa: Amb la clara intenció de fomentar el consum local per a la dinamització i desenvolupament econòmic de la comarca de manera responsable i sostenible.

Està pensada pels sectors de l’hostaleria, el turisme, el comerç, l’oci i, en general, en el sector serveis, i esdevé una eina col·laborativa, associativa i de treball en equip per tal de potenciar el comerç de proximitat.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme Aj. Olot: És un projecte extremadament complex des d’un punt de vista tècnic i de col·laboració en el que hi han participat molts actors i que hem hagut de desenvolupar en un temps rècord.

Des dels sectors que es beneficiaran d’aquesta aplicació, destaquen que és la primera vegada al territori que una iniciativa implica i crea xarxa entre tots els actors econòmics que la formen, contribuint a potenciar l’economia de la Garrotxa, i creant un circuit tancat en què tots els recursos es queden a la comarca. A més, es posa a disposició dels petits comerços una eina que, amb els seus recursos, potser no haurien pogut tirar endavant de manera individual.

Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostelatge de la Garrotxa: Tenir aquesta eina de fidelització, tenir aquesta mena de targeta client, que moltes vegades les empreses petites no tenim la capacitat de tenir-la.

Garrotxa Approp estarà disponible a IOS i Android a partir de la setmana que ve, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal, serà gratuïta i proporcionarà avantatges a les persones usuàries i a les empreses participants. A l’aplicació s’hi podran trobar productes de la comarca i permetrà gaudir d’avantatges i descomptes d’un 5% a totes les compres que es facin als establiments adherits. Les empreses que hi siguin podran regalar xecs econòmics als seus treballadors perquè els puguin gastar en els establiments adherits. D’aquesta manera es crearà una mena de moneda local per tal que els recursos econòmics generats a partir del Garrotxa Approp es quedin a la comarca. Fins a dia d’avui hi ha 67 empreses adherides.

x