Olot commemora el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

La concentració dels dilluns davant l’Ajuntament d’Olot va tenir aquest 23 de novembre una nova reivindicació. Després de les demandes de llibertat dels líders independentistes presos i a l’estranger per part dels representants d’Òmnium, l’ANC, càrrecs electes i població civil, ALBA Associació de Dones de la Garrotxa es va afegir a l’acte per recordar el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.


Ho va fer recordant totes les víctimes, llegint el manifest de la Generalitat i promovent un minut de silenci. A l’acte també va ser present la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Girona, la besaluenca Fina Surina, qui ha posat de relleu la importància de l’establiment d’una xarxa entre l’administració i les entitats per acabar amb aquesta xacra. Ambdues han lamentat la reiteració de les reivindicacions any rere any.

Ambdues representants també han coincidit a denunciar com la situació de confinament del present any ha augmentat la vulnerabilitat de les dones i els fills que pateixen episodis de violència masclista a la llar.

La unió de l’acte anual del Dia per l’eliminació d la violència contra les dones amb la concentració dels dilluns davant l’Ajuntament d’Olot respon a les dificultats que ALBA van tenir fins la setmana passada per programar l’acte que organitzaven anualment abans de rebre la informació sobre les mesures de la primera fase de la desescalada.

x