Bona resposta ciutadana en el primer dia de cribratges intensius a Olot pel coronavirus

L’arribada d’olotins i olotines al pavelló Firal en la primera jornada de cribratges intensius a la capital de la Garrotxa ha estat constant des de primera hora.

Dolors Fortis: Podem ser assímptomàtics i contagiar altres persones.

Paquita Aranda: És i,portat saber si tenim el COVID o no.

Jordi Compte: Interessa saber com estàs i assegurar que no ho tinguis i venir aquí a fer la prova, i així no infectar als altres.

Josep Carreras, director del CatSalut al sector de la Garrotxa i el Ripollès: He quedat sorprès de la cua que hi he vist aquest matí. Que així continuï.

Josep Lluís Nicolau, director les Àrees Bàsiques de Salut a Olot i Besalú: De moment, a la primera hora no hi ha hagut cap positiu. Esperem que continuï així.

L’Institut Català de la Salut organitza el dispositiu, que compta amb la col·laboració logística de l’Ajuntament d’Olot i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Josep Lluís Nicolau, director les Àrees Bàsiques de Salut a Olot i Besalú: La gent ve amb la targeta sanitària, registrem la persones si després passen amb els auxiliars d’infermeria que els hi fan els testos antigènics. Tenim quatre punts i si ve molta gent, igual durant una estona habilitarem cinc punts.

La logística dels cribratges intensius té previst possibles episodis de precipitació els propers dies.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Es preveu que dema i divendres siguin dies de pluja, que puguin venir amb facilitat la gent aquí i sobretot, que la gent dediqui uns minuts als altres.

Si la resposta ciutadana continua sent positiva, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar les jornades de cribratges.

Josep Carreras, director del CatSalut al sector de la Garrotxa i el Ripollès: Si veiem que hi ha molta gent i molta demanda, es pot mirar si continuem o no.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària de Girona han començat a Olot i Banyoles per l’alt risc de rebrot que registraven en aquests moments. Quan CatSalut va decidir-se per les dues ciutats, Olot tenia un risc de rebrot superior a 400 i un percentatge de positius del 7,23%.

x