Les obres dels dos nous trams de Via Verda començaran a principis del 2021

A finals de gener i principis de febrer de l’any que ve, s’iniciarien les obres dels dos nous ramals de Via Verda a la Vall d’en Bas. Així ho ha anunciat el seu alcalde, Lluís Amat, després que la pandèmia aturés pràcticament tots els projectes inclòs les obres, que havien de començar a principis d’aquest any.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Són com ramals del que és el tronc principal de Via Verda. Formarà part, per tant, del seu recorregut i també el seu manteniment el portarà el consorci. Serà un que va de Sant Esteve fins als Hostalets i l’altre connecta el barri de Verntallat cap al Mallol i travessaria el Fluvià, que ara s’ha de travessar la carretera, un pont peatonal. És l’inici d’anar creixent i d’anar connectant i recuperant camins.

Aquest, és un nou pas cap a la mobilitat sostenible que persegueix el municipi, recuperant antics camins i els marges del riu, per connectar els diferents pobles de la Vall d’una forma sostenible i segura. Els dos camins de la Vall tindran un cost de 483 mil euros, dels quals la meitat els aporta el Consorci de Vies Verdes mitjançant una subvenció FEDER de la Unió Europea. L’altre meitat l’abonarà l’Ajuntament de la Vall amb fons propis, tot i que buscarà nous ajuts per completar la seva part. La idoneïtat del projecte és elevada: va quedar en segona posició per a poder acollir-se als ajuts europeus de tots els projectes de Vies Verdes presentats arreu de Catalunya.

x