L’Olot-Poblense de Copa del Rei té un origen cultural amb la faràndula olotina

Es diuen Arnau i Miquel, tenen 22 anys i són Graduats en Comunicació Cultural a la Universitat de Girona. L’Arnau és d’Olot i en Miquel de Sa Pobla, i fa uns dies van donar a conèixer una història que van saber fruit de la casualitat, igual que el sorteig de Copa del Rei, que va determinar que Olot i Poblense es veiessin les cares. Un dia parlant de les festes dels seus receptius pobles, l’Arnau va adonar-se’n que la tonada del ball dels caparrots no era molt diferent al que escoltava de la faràndula olotina, com tampoc el moviment, comparant el ball dels caparrots amb el dels cabeçuts olotins.

Miquel Junk, Graduat en Comunicació Cultural: Vam descobrir que els caparrots de Sa Poble van sorgir d’una idea d’un olotí, que feia de secretari a l’ajuntament de Sa Pobla, i que es deia Alexandre Cuéllar. I la idea era per fer els festes més calmades, ja que sempre hi havia fosc dimonis…

Arnau Blanch, Graduat en Comunicació Cultural: Es va importar la cultura de faràndula d’aquí a Olot i realment es va estendre per molts pobles de les illes., de fet.

Miquel Junk, Graduat en Comunicació Cultural: Sí, sí. De fet, ara realment si t’atures a mirar,, gairebé a tots els pobles de Mallorca, hi ha faràndula, com en dieu aquí. Hi ha capgrossos, hi ha gegants… i amb tot això Olot hi té molt a veure.

De tot això en van fer un treball per a la universitat, i el dia que van saber que Olot i Poblense s’enfrontaven…

Miquel Junk, Graduat en Comunicació Cultural: A mi em va sorprendre molt, la veritat.

Aquest curiós lligam entre cultura i esport arribarà al terreny de joc el dia 16 de desembre. Aquell dia només un dels dos equips podrà passar l’eliminatòria, i tant l’Arnau com en Miquel, tenen clar qui ha de guanyar.

Miquel Junk, Graduat en Comunicació Cultural: Està clar que vull que guanyi el Poblense, però els hi desitjo tota la sort del món a l’Olot, també, perquè és un gran equip i s’ho mereix, també.

Arnau Blanch, Graduat en Comunicació Cultural: Jo també els hi desitjo tota la sort al Poblense, però aquest partit l’ha de guanyar la UE Olot, aquest partit ha de ser nostre.