Comanegra reedita el llibre ‘Caminant per l’Alta Garrotxa’, 36 anys després

Hi ha llibres que amb el pas del temps esdevenen un document històric, una part del patrimoni d’una terra. Caminant per l’Alta Garrotxa, l’emblemàtica publicació de l’industrial i polític garrotxí Ramon Sala i l’escriptor Narcís Puigdevall amb fotografies de Mossèn Mel n’és un clar exemple. Han passat 36 anys des que es va publicar per primera vegada i els pocs exemplars que en quedaven al mercat rondaven els 400 euros. L’editorial Comanegra, dirigida pel fill de Ramon Sala, n’ha impulsat la reedició.

Joan Sala, Director Editorial Comanegra: És un llibre que des que vam fer l’editorial Comanegra sempre m’havia fet il·lusió fer. Hem trigat anys però a més l’hem fet en un moment tan complicat com aquest de la pandèmia.  

Com si es tractés d’una peça de museu, la nova edició de ‘Caminant per l’Alta Garrotxa’ es manté fidel a la publicació original, i esdevé un testimoni d’una època.

Joan Sala, Director Editorial Comanegra: Ens semblava que era bo que hi hagués aquesta peça tal com era en el seu moment. Això té un inconvenient com ara quan et proposa anar a visitar un personatge que ja és mort. Però en canvi totes les excursions i visites que et proposa, de la petita monumentalitat de l’Alta Garrotxa, algunes masies… es bo que hi hagi la foto fixa de com era l’Alta Garrotxa l’any 1984.

El llibre és un homenatge a l’estima i el coneixement que els seus autors tenien de a l’Alta Garrotxa, però també una eina imprescindible per a descobrir-la. Des d’aquest dimecres el llibre ja es pot trobar a les llibreries, pero el proper dissabte 19 de desembre se’n farà una presentació pública a la Sala El Torín d’Olot.

 

x