Les Planes d’Hostoles vol eliminar les plantes invasores al riu Brugent

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha començat una operació per eliminar les plantes invasores de la família de les robínies de les vores els marges del riu Brugent al seu pas per Les Planes d’Hostoles.

Pau Sunyer, responsable projecte conservació Fundació Emys: Hi ha un hàbitat fluvial que és molt interessant i en relativament bon estat. Però ens trobem que el bosc de ribera, que és aquesta vegetació bora riu i que té un valor natural molt alt, es troba pressionada per una espècie invasora, sobretot la robínia, que s’estén utilitzant aquests cursos fluvials. És una espècie que té una capacitat de rebrot molt alta, que si la talles torna a sortir i que s’expandeix molt fàcilment. El que acaba fent és ocupar el bosc de ribera i el bosc que causa la robínia és un bosc uniespecífic, és a dir, que només hi creix això i per tant hi ha un empobriment de la biodiversitat.

Aquest projecte, s’emmarca amb la col·laboració que l’Ajuntament va iniciar aquest mateix any amb la Fundació Emys, una entitat que es dedica a la conservació del patrimoni natural, principalment a la Plana de la Selva.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Cada vegada que hem anat fent alguna actuació d’incidència en algun espai natural, el que aprofitem és que ja que es fan aquestes actuacions, aprofitar per fer neteja d’aquestes plantes invasores.

De fet, des del consistori asseguren que s’ha ja previst una segona fase de aquest any, on també una de les principals accions és treure una d’aquestes plants invasores del riu Brugent.