Olot acull la segona jornada de cribratges intensius després de realitzar 549 testos el primer dia

El pavelló Firal d’Olot s’ha adaptat a un dia plujós i ha reorganitzat els espais per acollir les centenars de persones que es preveuen novament en aquesta segona jornada de cribratges intensius pel coronavirus.


Aquest dimecres es van realitzar un total de 549 tesos d’antígens, cosa que va obligar a augmentar els punts de testos i els professionals que els havien de realitzar, passant de quatre auxiliars d’infermeria a cinc auxiliars i dos infermers.

Durant la primera jornada, també es va reforçar el personal administratiu per agilitzar els passos a seguir. Les persones que arriben fins al pavelló Firal han de fer-ho amb la targeta sanitària i  ser majors de 16 anys, en principi empadronades d’Olot, principal població pel que fa al nombre de contagis. Segons les darreres dades de Salut, el risc de rebrot els últims dies a la Garrotxa ha baixat fins a 329, amb un tant per cent de positius del 7% i una velocitat de reproducció de 0,71. Del 16 al 22 de novembre es van detectar 102 casos confirmats de coronavirus, una vuitantena menys que durant la setmana anterior.