Els clubs petits veuen inviable seguir molt més temps amb les mesures actuals a causa de la COVID si no són ajudats

Poc s’ha parlat dels clubs més petits durant aquesta pandèmia. Si ja de per si els costa tirar endavant, més encara amb el COVID i sense competicions, i és que amb tornar als entrenaments no n’hi ha prou a llarg termini per sostenir els seus projectes.

Miquel Andújar, president UE Castellfollit: Si no competim no podem fer pràcticament cap ingrés. Podem aguantar? Doncs bé, no sabem fins quan, però quan abans torni la competició més factible serà la situació econòmica del club.

Els clubs havien realitzat una inversió després de la primera onada, per tal d’adequar les seves instal·lacions a les mesures COVID, el que va suposar una despesa extra. Tot això, contant que clubs com el Castellfollit o La Canya han pensat en els seus jugadors estan optant per no cobrar la totalitat de les quotes. És per això que demanen ajuda.

 Joan Nierga, president AE La Canya: De moment nosaltres, com que teníem un racó, hem pogut començar la temporada. Però clar, això d’en mica en mica es va acabant. Si no entren diners i gent que col·labori no ho podrem pas tirar endavant tot això, hi ha molt de manteniment. Hem pagat les fitxes, les mútues i clar, a la gent no els hi podem pas cobrar tot.

 Miquel Andújar, president UE Castellfollit: Nosaltres la quota del futbol base estem cobrant el 50% de la quota, actualment, i tema socis, encara no hem tirat endavant el cobrament d’aquest any, i això és un problema molt greu per nosaltres.

El de La Canya i el Castellfollit són dos exemples dels centenars de clubs arreu del país. Estructures molt petites que sense ajuda de governs i institucions o una tronada més o menys ràpida de les competicions no podran subsistir. Les lligues, ara per ara, no tornaran, almenys, fins al gener.

x