La policia verificarà el compliment de la normativa a l’interior de bars i restaurants en el primer cap de setmana de reobertura

 

La policia inspecciona el compliment de la normativa de reobertura en bars i restaurants des de dilluns, quan s’ha fixat especialment en el compliment de la distància de dos metres entre els clients de les diferents taules a les terrasses.

En aquesta primera fase, la normativa és la d’omplir l’aforament en un 30% a l’interior dels establiments. Les taules han de ser de quatre persones com a màxim. La restauració pot obrir des de les 6 del matí a 2/4 de 10 del vespre. Entre les persones que consumeixen en taules diferents ha d’haver una separació de dos metres. La barra, de moment, no pot ser utilitzada.

Es demana la màxima prudència. El Govern ja ha explicat que la reobertura no s’acompanya de les dades sanitàries desitjables, però ha de donar aire als negocis davant la impossibilitat de donar ajudes suficients o establir altres mesures compensatòries.

La policia suma les noves inspeccions als controls que porta fent per fer acomplir mesures que ja porten mesures aplicant-se.

Així mateix, aquest cap de setmana continuaran els controls conjunts amb Mossos d’Esquadra per fer acomplir el confinament municipal.