La Garrotxa celebra la Setmana de la Pedra Seca amb una desena d’activitats malgrat la pluja

La pluja no ha evitat que avui es pogués tirar endavant una nova activitat relacionada amb la Setmana de la Pedra Seca. A la finca de Can Sargantana de Santa Pau, s’ha fet una passejada fotogràfica per conèixer la restauració dels diferents elements de pedra seca com són murs, barraques, escales o bufadors.


La pedra seca en un dia de pluja és encara més bonica que de costum. La finca privada de Can Sargantana, on s’hi estan restaurant murs i on el propietari vol revaloritzar tot el patrimoni construït en pedra seca, ha estat l’escenari d’una nova activitat de la Setmana de la Pedra Seca que ha organitzat el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Paraigües i càmera en mà, els participants han pogut immortalitzar murs, barraques, escales o bufadors. Una passejada fotogràfica al costat del fotògraf professional Pep Sau.

Joan Montserrat, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: Ens ensenyarà de quina manera hem de fotografiar tot aquest patrimoni per tal que quedin uns documents que serveixin per poder utilitzar pel Parc Natural i per totes les activitats relacionades amb la pedra seca.

Unes fotografies que serviran, si tot va bé, per fer un calendari i exposar-les, en un dia de pluja feixuc per passejar però ideal per fotografiar.

Ferran Teruel, participant de l’activitat: Són els millors dies, sense ombres ni contrastos. Espero que fem molt bones fotos perquè és ideal.

La Setmana de la Pedra Seca continuarà fins diumenge a la Garrotxa amb activitats diverses en diferents municipis de la comarca per commemorar el 2on aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.