El confinament municipal perjudica els establiments en el primer cap de setmana de la reobertura

En David Mas és el propietari del Bar El Revolt, que està situat poc després de l’entrada a Sant Jaume de Llierca. En el primer cap de setmana de reobertura, a la terrassa, ningú amb les baixes temperatures i amb la pluja. Això sí, els primers clients arriben amb ganes d’esmorzar.

David Mas, propietari de El Revolt: Feia falta que es tornessin a obrir. Tot i això, costa, perquè ens han posat moltes restriccions. Un 30% a l’interior és molt poc. A més a més, a la terrassa encara que es pugui fer el 100%, s’han de respectar els dos metres. No fa temps per anar a la terrassa. Però bé, de mica en mica. És millor això que no tenir tancat.

El plat fort dels bars i restaurants sovint és el cap de setmana, el moment quan tenen més clients.Tot i això, el confinament municipal de caps de setmana no benficia i gens a establiments d’aquest tipus, ubicats en municipis petits i de pocs habitants, com Sant Jaume de Llierca.

David Mas, propietari de El Revolt: El cap de setmana és gent del poble. Algun treballador que treballa festius, però pocs.

Aquests establiments demanen ampliar els límits del confinament municipal de cap de setmana i que, com a mínim, es fixin límits comarcals. El sotrac de la pandèmia els està passat factura. Per altra banda, els establiments han comptabilitzat pocs sopars durant aquest diumenge i molts restaurants ja han tancat les portes poc després de la tarda.