Després dels cribratges intensius pel coronavirus el CAP Garrotxa reforça la campanya de vacunació de la grip

Durant els tres dies de cribratge massiu a la ciutat, l’Institut Català de la Salut ha detectat 8 positius d’entre els dos mil quinze testos que s’han pogut realitzar. Des de l’Ajuntament d’Olot es mostren molt contents de com s’han desenvolupat les tres jornades i de la implicació de la ciutadania. D’altra banda les dades de vacunació de la grip enguany no són tan bones com s’esperava, i ara es posen a disposició més dies de vacunació per qui no ho hagi pogut fer, una mesura especialment adreçada als col·lectius de risc.

El primer dia de cribratge al pavelló firal es va detectar un sol positiu d’entre els 549 testos realitzats. Curiosament, el dia de més afluència de gent, el segon, on es van fer 759 proves, no se’n va detectar cap, mentre que el tercer dia es van poder localitzar set positius d’entre 709 testos d’antígens. En total, 8 positius de 2.015 proves, un percentatge molt petit, però una dada molt important per tenir controlats aquests casos.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Són importants perquè són asimptomàtics i no sabien que estaven afectats per tant era més fàcil que poguessin contagiar altres persones.

El consistori ja va obrir la porta durant la setmana passada a poder ampliar els dies de cribratge per poder fer més tests, però al final es va complir amb l’itinerari previst i es va concloure divendres. Ara l’ICS està fent cribratges a Palafrugell i Figueres. De tota manera l’alcalde no descarta que se n’organitzin més a Olot si les dades ho fan necessari.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Si en un moment determinat les dades ens tornen a alertar que és necessari fer un nou cribratge el tornarem a organitzar.

Una valoració positiva, la de la implicació de la ciutadana amb els cribratge per detectar el coronavirus, que contrasten amb les dades de la vacunació de la grip enguany que és més important que mai. Tot i que des de les Àrees Bàsiques de Salut valoren positivament l’augment d’un 10% de les vacunacions aquest 2020 en comparació amb els anys anteriors, s’esperava vacunar al 80% de la població i en prou feines s’ha arribat al 40%.

Georgina Plujà, Adjunta CAP Garrotxa: No s’ha assolit aquest objectiu per això ara volem tornar a donar la possibilitat a tothom que es vacuni, de 13h a 15h al CAP Garrotxa.

Des de les ABS d’Olot i Besalú creuen que ha anat bé obrir diferents punts de vacunació, però potser s’hauria d’haver fet durant més dies. És per això que ara es posen aquestes hores a disposició de tothom i s’espera que es vacunin, sobretot, des del sector de serveis fins a les persones amb patologies respiratòries o de risc en general, a més de les persones majors de 65 anys que no ho hagin fet fins ara.