Les pluges del cap de setmana provoquen diversos incidents i tancaments de passallissos

El cap de setmana ha estat marcat pel temporal de llevant que va provocar pluges abundants. Les precipitacions han estat continuades i constants durant aquest divendres i dissabte. Aquestes han provocat diverses incidències i tancament de passallissos arreu de la comarca.

La caiguda d’un llamp a les Planes d’Hostoles la nit de divendres va cremar els repetidors i va deixar sense internet alguns habitatges del municipi. El consistori del municipi va comunicar que l’avaria es va solucionar dissabte.

El considerable increment del cabal del Riu Fluvià ha provocat aquest dissabte el tancament de tres passallissos a Sant Jaume de Llierca, per exemple. Per altra banda, La Vall d’en Bas s’ha despertat aquest diumenge al matí amb alguns camps visiblement afectats per l’aigua.

Teresa Yebra, veïna de Sant Jaume de Llierca: Sóc una veïna de Sant Jaume i ahir, a causa de les fortes pluges van quedar els tres passallissos tancats i es van posar les cintes.

A Montagut i Oix, s’ha produït aquest dissabte el despreniment d’una pedra que es va quedar al mig de la carretera GIV-5221 i ha obligat a tallar el trànsit durant uns minuts. Una dotació dels Bombers de la Generalitat de Catalunya s’ha desplaçat cap al lloc dels fets prop de les cinc de la tarda sense més incidències destacables.

El passallís dels Angles, precisament, a Montagut i Oix, també ha estat un dels punts afectats. Tot i això, aquest matí s’ha netejat i ja ha tornat a la normalitat. L’Ajuntament ha demanat una gestió conjunta per part dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals per senyalitzar els passallissos en casos d’emergència.

x