El Bisbat de Girona cedeix l’edifici de la Divina Providència a l’Ajuntament d’Olot

Quan les dues últimes monges clarisses van deixar el convent de la Divina Providència d’Olot el 2018, van expressar la seva voluntat de cedir l’edifici a l’ajuntament, per agrair l’acollida dels olotins a la seva comunitat religiosa durant més d’un segle.

El seu desig s’ha materialitzat aquest dilluns amb la signatura de la cessió de la propietat al consistori, l’últim d’una sèrie de tràmits que han durat anys.

Francesc Pardo, Bisbe de Girona: Ha estat senzill però una situació complexa, perquè hi han intervingut des de la comunitat de monges d’aquí, a la comissària que és la priora de Balaguer, ha intervingut la santa seu amb la congregació de la Vida Consagrada transmetent la propietat al Bisbat, i el Bisbat, la part que ha rebut, l’ha passat amb notari a l’ajuntament.

La ciutat disposa d’un espai de més de 1.600 metres quadrats que mantindrà la funció social que ha tingut en els últims anys.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: I hem signat la cessió d’una part important d’aquest edifici perquè hi ha una part que continuarà sent propietat del Bisbat, les instal·lacions de Càritas, però tota l’altra part passarà a ser de la ciutat perquè li poguem donar usos socials, formatius, i educatius que són els que sempre havia fet.

L’alcalde ha preferit no avançar quins serveis acollirà l’edifici de la Providència, on es començaran a fer obres menors per adaptar-lo a la normativa.  Actualment, l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura d’Olot fa ús del pati de l’edifici per les seves activitats de lleure.