La Vall d’en Bas presentarà al·legació a la variant d’Olot i denuncia “l’incompliment” dels acords per part de la capital de comarca

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas assegura que no pretenia presentar al·legacions als estudis informatius i d’impacte ambiental de la variant d’Olot per no ficar-se en l’afer d’un altre municipi. Ara, però, considera que l’Ajuntament d’Olot ho ha fet, demanant en la seva al·legació que l’inici del projecte comenci en la connexió amb la C-152 i no a la boca sud del túnel de la Serra de Sant Valentí. El consistori de la Vall d’en Bas presentarà al·legació per demanar que es mantingui on era.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Vist això, sí, és clar, presentarem una al·legació, que encara tenim temps, perquè no es toqui allò que nosaltres hem presentat.

L’equip de govern municipal de la Vall d’en Bas diu sentir-se decebut quan l’Ajuntament d’Olot deixa entendre que iniciarà la variant d’Olot sense esperar la de les Preses, perquè incompleix els acords signats el 2016 pels alcaldes i el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat. Aquests acords precisen que les dues variants s’han d’entendre com un projecte conjunt a construir de manera simultània. Però, segons l’alcalde de la Vall d’en Bas, el diàleg amb l’Ajuntament d’Olot en aquest assumpte és, ara per ara, inexistent.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: El diàleg aquest darrer any no existeix, no ha existit.

L’alcalde de la Vall d’en Bas recorda que el projecte proper als túnels de Bracons està més avançat que el d’Olot i només espera la resposta a les al·legacions. Diu que l’equip de govern de Pep Berga falta a la veritat quan afirma que el tram sud de la variant d’Olot té tots els tràmits resolts. Cita l’últim estudi informatiu, que apunta que la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant d’Olot ha quedat obsoleta perquè contravé la nova llei del canvi climàtic, entre d’altres.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Diu que el procés d’avaluació ambiental recentment ha perdut vigència, i existeix la necessitat d’actualitzar els estudis a la nova normativa respecte la llei 16/2017 de l’1 d’agost del canvi climàtic. […] Això desmenteix rotundament aquella afirmació, que s’ha dit i repetit, que una part de la variant d’Olot ja es podia construir. No és veritat.