Les cases de turisme rural donen l’any per perdut a causa de les restriccions

Les cases de turisme rural poden obrir, però el confinament perimetral dels caps de setmana els està afectant de ple. El primer cop fort arribarà aquest proper pont, el de la Puríssima, quan la Garrotxa registrava una alta ocupació turística.

Alguns establiments de turisme rural arreu de Catalunya havien reclamat a la Generalitat, a través d’una carta, que permetés la mobilitat més enllà dels municipis als seus clients durant el pont de desembre. Una petició que finalment no ha estat recolzada.

Pel president de la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural, Ferran Puig entenen les decisions del PROCICAT però ja donen l’any per perdut.

Ferran Puig, president de la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural: Pensem que ja hem perdut l’any. Hem perdut la setmana santa, el pont de primer de maig, mig estiu…si que és veritat que quan va començar la temporada turística el turisme rural és dels que ha funcionat més, però hem tingut ocupacions més baixes i hem tingut menys rendibilitat. L’any ja fa temps que està perdut, només que ara la situació comença a ser molt crítica per molta gent. Estem en contacte amb diversos organismes tot l’any, veiem que des de Turisme veuen la necessitat d’obertura, des d’Empresa també es veu, però quan arriba al PROCICAT i a Sanitat, les prioritats són unes altres. Nosaltres no ho criticarem però sí que hem de denunciar les conseqüències d’aquestes sobre els nostres associats. 

De fet, està previst que a partir del dia 7 de desembre, Catalunya canviï de fase i per tant, el confinament de caps de setmana sigui comarcal enlloc de municipal, però no serà fins al 21 de desembre, si les dades de la pandèmia milloren, que s’aixecaria el confinament perimetral i les restriccions de mobilitat arreu del país.

 

x