‘Per Nadal tots a casa!’, la nova campanya de les entitats sobiranistes garrotxines per recuperar el moviment independentista

Les entitats independentistes de la comarca, Òmnium Garrotxa, Assemblea Nacional Catalana i ADL Garrotxa, han engegat aquesta setmana la campanya ‘Per Nadal tots a casa!’. Així, aquest dissabte s’han repartit banderoles a Olot per reivindicar que els polítics presos puguin passar el Nadal a casa seva.

Xavier Toldrà, coordinador d’elecció d’Òmnium Garrotxa: Fer visible que aquí a la Garrotxa, hi ha molta gent que estem a favor de la seva llibertat, d’entrada. Demanem i exigim en aquests moments que puguin passar el Nadal a casa.

L’acció no solament s’ha dut a terme a la capital garrotxina, sinó que s’han distribuït banderoles a tots els pobles de la comarca. L’agenda social i mediàtica ha estat marcada per la pandèmia durant els últims mesos. Les entitats a favor de la llibertat dels polítics presos han considerat que era important tornar a fer visible el moviment.

Xavier Toldrà, coordinador d’elecció d’Òmnium Garrotxa: La covid ens ha mantingut a tots últimament molt callats, tancat a casa. S’han sentit molt poques veus. Considerem que també, de tant en tant, hem de reviure aquest moviment a favor dels presos, perquè les condicions en les quals estan ara són realment deplorables.

Està previst que el diumenge 13 de desembre se celebri una marxa de cotxes i motos que creuarà gran part de la comarca, per tal de fer visible aquest clam.