Les lligues del futbol territorial català es reprendran el 9 i 10 de gener i es decidiran a una volta

Finalment la Federació Catalana de Futbol s’ha pronunciat sobre el retorn a la competició. Des de l’ens federatiu han proposat als clubs tornar el cap de setmana del 9 i 10 de gener. Les competicions, si es poden reprendre segons el que ha previst la Federació, canviaran de format i seran més curtes i es retornarà el 50% de l’import de les quotes.


La FCF ha comunicat com serà el retorn a les lligues de futbol amateur, o com a mínim quina és la seva proposta definitiva. Els partits tornaran el cap de setmana del 9 i 10 de gener si la situació epidemiològica ho permet.

Les lligues canviaran, també, de format: la Primera i Segona Catalana, que es divideixen en subgrups, podran finalitzar la totalitat de la primera fase prevista, però la competició s’acabarà aquí. Es realitzarà una eliminatòria d’anada i tornada per definir l’ascens, que disputaran els dos campions de cada subgrup. Pel que fa als descensos, seran directes mirant la classificació final per posicions. El Besalú, el Bosc de Tosca i el Sant Jaume de Llierca, doncs, hauran de lluitar per no entrar en posicions de perill directe o hauran d’ambicionar amb el premi gros. Només el campió optarà a l’ascens.

Jan Miquel Salavedra, entrenador CEF Bosc de Tosca: Ara només hi ha un premi gros, que és quedar primer i accedir a la promoció. És el que hi ha, no ens podem queixar. Hem d’intentar per tots els mitjans assolir aquesta primera plaça, que costarà molt.

A la resta de categories, com la Tercera i i la Quarta Catalana, s’ha definit que les competicions es jugaran a una sola volta. A les lligues ja començades, la primera jornada d’aquesta tornada serà el partit corresponent que s’havia de diputar en el moment de l’aturada i no es va jugar. El futbol femení i el futbol base començaran des del principi i sabent ja que només disputaran una volta, el cap de setmana 16 i 17 de gener.

La FCF també ha anunciat que retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat.