L’Ajuntament d’Olot destina 41.000€ per a la primera acollida Càritas Garrotxa i les beques de la Fundació Impulsa

L’Ajuntament d’Olot ha fet una aportació de més de 40 mil euros a Càritas Garrotxa i la Fundació Impulsa. Amb aquesta contribució, que s’emmarca en les accions de suport social en la crisi de la COVID-19, es podran mantenir i ampliar els projectes que porten a terme les dues entitats.


L’augment de les necessitats que ha provocat la crisi de la COVID-19 ha anat acompanyat d’un descens dels recursos en entitats socials com Càritas Garrotxa. És per això que l’ajuntament d’Olot contribuirà amb 15.000 euros a fer viable el programa de primera acollida, el qual té molta importància per a l’entitat de cara a les persones arriben en primera instància i demanen ajuda.

Carles Oller, president de Càritas Garrotxa: Aquesta primera escolta, aquesta primera resolució, aquesta primera atenció. No hi podíem renunciar.

D’altra banda, l’Ajuntament aportarà 26.000 euros perquè alumnes amb dificultats socials i econòmiques puguin gaudir d’una formació de Cicle Formatiu i Grau Mitjà. La Fundació Impulsa, destinatari d’aquests diners, ofereix 20 noves beques a aquests joves. Comptant els alumnes d’altres promocions, en total aquest curs 46 joves reben les beques de la Fundació. Això suposa que cada noi/a rep una ajuda econòmica que el/la permet accedir a un cicle formatiu de Grau Mig o Grau Superior.

Jordi Rabat, ambaixador de la Fundació Impulsa a La Garrotxa: Aquestes famílies, quan els hi dones una persona amb formació, és un salvaguarda per a ells.

La Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats dels joves de l’acompanyament en la seva formació i el seu creixement personal. En total, el consistori de la capital garrotxina va aprovar en la darrera junta de govern local, doncs una partida de 41.000€ repartits en aquestes dues ajudes.

x