Les escoles es preparen per ventilar les aules a l’hivern

Una de les recomanacions del Govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa a la ventilació a les aules és obrir portes i finestres en un mínim de 20 centímetres entre 10 i 15 minuts a cada hora lectiva. També aconsellen, en la mesura del possible, mantenir finestres obertes permanentment amb la màxima obertura, cosa complicada amb l’arribada de l’hivern.

Josep Maria Brugué, director Escola Sant Cristòfol: Aquest és un punt important. Fins ara no hem tingut grans fredorades, hem pogut ventilar bé, amb les aules obertes, si feia fred es tancava una estona, durant el pati i abans d’entrar també finestres obertes… ara amb l’arribada del fred haurem de trobar l’equilibri, perquè clar, no podem fer classes amb les finestres obertes amb el fred.


L’Escola Sant Cristòfol de Les Planes, per sort, no té grans problemes ni de ràtios ni d’espai. Tot i així s’han adaptat a les mesures COVID, utilitzant l’entrada com a pati, per exemple. Durant el primer trimestre també han realitzat més classes de l’habitual a l’exterior del centre, al mateix poble. D’altra banda, l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles ha millorat l’obertura de finestres d’algunes aules, per tal d’ampliar la ventilació.

A les alçades del curs que ens trobem no és fàcil trobar centres educatiu que no hagin hagut de confinar a cap grup, i un exemple d’això a la Garrotxa el trobem a l’Escola Sant Cristòfol de Les Planes d’Hostoles.

 Josep Maria Brugué, director Escola Sant Cristòfol:Jo crec que és un tema de famílies, que ho han fet molt bé. I també hi ha el factor sort, perquè sí que hem tingut algun positiu en un moment donat però no hem hagut de confinar cap grup.

Un dels espais i moments més atapeïts és durant el menjador, i és que el 75% dels alumnes es queden a dinar al mateix centre, tot i així aprofiten bé l’espai i obren tot el que poden. Sempre adaptant-se a la situació.

 Josep Maria Brugué, director Escola Sant Cristòfol: L’aprenentatge més gran que estem fent és això, l’adaptació, la flexibilitat, i els mestres han fet un esforç molt gran perquè això fos possible.

x