Un sistema ideat per Wattia Innova renova constantment l’aire dins del restaurant B-Crek, en un sistema pioner

Un dels aspectes que valorem molt des que ha arribat la covid-19 és la qualitat de l’aire, un aspecte molt important a l’hora d’evitar contagis, per exemple, dins dels locals, bars o restaurants. Al B-Crek, fa dos anys que van començar a treballar en un sistema de purificació de l’aire ideat per Wattia Innova, que a dia d’avui està actiu, funciona i adquireix una importància molt més gran del que al principi es podien imaginar.


La pandèmia ha entrat de ple en les nostres vides i ens ha aportat moltes incomoditats, però també ha accentuat la necessitat de millorar en certs aspectes que abans ja haurien d’haver estat revisats i analitzats amb detall. Un d’ells és la qualitat de l’aire dins dels locals. Molta gent no hi donava importància fins a dia d’avui, però el Covid ens ha obert els ulls en aquest aspecte. Al restaurant B-Crek de la Solfa, però, ja fa dos anys que funcionen amb un sistema de purificació de l’aire a l’interior. Una iniciativa pionera que van tirar endavant de la mà amb una altra empresa garrotxina, Wattia Innova. Un sistema que renova constantment el 5% de l’aire de l’interior fent entrar aire pur de l’exterior, i que automàticament controla la quantitat de CO2 que hi ha al local i la corregeix.

Franc Comino, director general de Wattia Innova: Aquest sensor el que fa és mirar la qualitat de l’aire. Si en un moment donat la quantitat de CO2 no és l’adequada, puja el seu rendiment i renova l’aire per millorar-ne la qualitat.

D’aquesta manera, tant B-Creck com Wattia es van avançar a l’epidèmia en aquest aspecte, ja que es preveu que en un futur més proper que llunyà sigui obligatori en tots els locals que el sistema de ventilació no serveixi només per escalfar o refredar, sinó que funcioni com a un sistema que garanteixi la qualitat de l’aire dins dels establiments.

Josep Maria Nogué, gerent restaurants B-Crek: Nosaltres podem dir que dins del nostre restaurant, quan menges a dins és com si estéssis fora. Això fa que estiguem tranquils nosaltres i els clients.