Catalunya no avançarà de fase el proper dilluns per l’empitjorament de les dades epidemiològiques

El Govern ha anunciat aquest migdia que Catalunya no passarà al segon tram de la desescalada el proper dilluns tal i com estava previst. El PROCICAT ha decidit que les condicions per passar al segon tram de la desescalada no són les òptimes.


De fet, la Generalitat ha afirmat que la situació epidemiològica ha empitjorat sobtadament. Aquest dijous, la velocitat de reproducció de la malaltia ha pujat fins al 0,93, tres centèsimes per sobre del límit que s’havia fixat el govern per avançar en la desescalada.

En aquesta segona fase, s’hauria ampliat l’aforaments dels bars, restaurants fins a un 50% i dels centres culturals fins a un 70%. Al no passar a la següent fase, tampoc no es podrà passar al confinament comarcal de cap de setmana i es manté el confinament municipal.

Aquesta decisió implica que hauran de passar 15 dies més fins que es torni a revisar si hi ha condicions per relaxar les restriccions sanitàries segons el pla establert, fins al 21 de desembre.

El fet que el pla d’obertura avanci més lentament de l’inicialment previst, suposa que quan comencin les festes de Nadal no estarà vigent el tram 3 com estava previst. Tot i això, Salut assegura que el pla de Nadal que s’ha elaborat des del govern, independentment del tram en que ens trobem, igualment contempla la possibilitat de moure’s per l’interior del territori per poder fer reunions familiars. El Govern, també demana prudència responsabilitat i ha fet una crida a no sortir durant el pont de la Puríssima.