L’hospital d’Olot recupera l’activitat quirúrgica sense ingrés i les visites a la unitat 1

La disminució de contagis de COVID-19 a l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa permet recuperar alguns dels serveis que s’havien restringit a causa de la pandèmia, vigents des de finals d’octubre. De fet, segons les últimes dades del centre sanitari garrotxí, actualment hi ha 11 pacients amb COVID-19 ingressats, i sis professionals positius. Aquest últim mes s’han registrat vuit defuncions amb coronavirus i una desena de pacients crítics que s’han hagut de traslladar a la Unitat de Cures Intensives del centre de referència.

L’àrea quirúrgica del centre torna a tenir activitat als tres quiròfans, per atendre totes les cirurgies sense ingrés previstes, les intevencions urgents i les oncològiques. A partir de la setmana vinent, si la situació ho permet, es recuperaran també les intervencions quirúrigiques amb pernoctació, i es reprogramaran les que s’han suspès en les últimes setmanes.

El descens de casos de coronavirus també permet tornar a autoritzar les visites a la Unitat 1 d’hospitalització, amb dos familiars per pacient, una vegada al dia en dos torns diferenciats, al matí i a la tarda – d’11h a 13h i de 16:30h a 18:30h- .

La detecció d’un brot a l’hospital de Campdevànol, ha fet que els pacients no covid que a partir d’aquest dimecres hagin d’ingressar al centre ripollès es derivin a l’hospital d’Olot o altres centres de referència en funció de les seves necessitats.

Aquesta setmana s’ha tornat a sectoritzar la unitat 3 d’hospitalització on ingressen els casos positius. La unitat compta amb 32 llits, 20 dels quals destinats a pacients amb coronavirus.