Mahamadou Dembelleh rep el Premi Inclusiu de l’esport català

El nedador del Club Natació Castellfollit Mahamadou Dambelleh va ser, aquest dimarts, un dels onze guardonats als segons Premis Inclusius de l’esport català, que promouen la Fundació Onat i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i que atorga beques per tal de seguir amb els projectes a tots aquests esportistes.

Mahamadou Dambelleh, nedador CN Castellfollit: Demostra el treball que faig tant jo com els entrenadors. Et motiva a seguir endavant. El suport ja el reps de l’equip que t’envolta però això és un plus.


El reconeixement també posa en valor la tasca de clubs tan petits com el Club Natació Castellfollit, que des de fa anys aposta per aquest esportista garrotxí amb discapacitat visual.

Pere Vilà, president CN Castellfollit: El premi a un treball d’integració, esportiu i de molts anys. Sap on està, toca de peus a terra. Nosaltres li fem un acompanyament, ell em dona i jo li dono.

La pandèmia no ha posat gens fàcil a en Mahamadou entrenar aquest any, sobretot els primers mesos de pandèmia. Fins i tot li ha costat fer un entrenament físic a casa seva, i és que amb esportistes amb problemes visuals com el seu, no és fàcil trobar una manera de comunicar-se a distància.

 Mahamadou Dambelleh, nedador CN Castellfollit: Les competències digitals, hi ha cosa que nosaltres no les podem fer perquè no són accessibles. Hem de modificar les maneres, acadèmicament també.

Tampoc li està sent fàcil trobar un lloc on entrenar sota cobert. És per això que aquests dies es troba entrenant a Vic, preparant-se pel Campionat d’Espanya que tindrà lloc a Oviedo la setmana que ve.

x