Olot considera un tràmit més la revisió de l’impacte ambiental de la variant

L’equip de govern municipal d’Olot admet que la Declaració d’Impacte Ambiental del tram sud de la variant d’Olot s’haurà de revisar, com denuncia l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. Tot i així, assegura que no és un tràmit que hagi de tirar enrere tot el fet fins ara.

Pep Berga, alcalde d’Olot: És un tràmit que s’haurà de renovar, com s’han de completar encara molts altres tràmits pel que fa la planificació de les variants. Això no significa començar de nou.


L’alcalde d’Olot no considera que avançar la construcció d’un dels trams de la connexió entre els túnels de Bracons i l’A-26 sigui incomplir els acords presos amb els alcaldes sobre que les variants s’havien de construir simultàniament.

Pep Berga, alcalde d’Olot: No és un incompliment, és a dir, la trobada que va haver-hi d’alcaldes en el seu dia va ser precisament per avançar en l’execució d’aquesta obra. Tota la tramitació de la planificació pot tenir temps diferents en un punt o en un altre i en aquest moment el que per nosaltres és important es que es completi tot el que afecta al nostre terme municipal.

Sobre la manca de diàleg de fa un any denunciada per l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, sobre aquesta qüestió, el batlle d’Olot creu que no ha de ser un motiu de polèmica, com tampoc ho ha de ser on comenci el projecte de la variant d’Olot, si a la Serra de Sant Valentí o a la C-152, com ha demanat l’Ajuntament de la capital de la Garrotxa.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Són temes que no els fem els alcaldes, per descomptat, els fan els nostres tècnics. És tan fàcil com agafar el telèfon per una banda o una altra i no hi ha cap d’entrebanc en que sempre que sigui necessari telefonar-nos per una cosa o per una altre.