El COVID afegeix problemes als clubs amb secció de natació sense piscina coberta

Si ja de per sí els clubs esportius petits que compten amb secció de natació però no amb piscina coberta tenen difícil la gestió dels mesos de fred, més s’ha agreujat aquest problema amb la pandèmia. Dos exemples d’això són el Club Poliesportiu Santjoanenc i el Club Natació Castellfollit. Els nedadors dels dos clubs utilitzen, durant l’hivern, les instal·lacions del Club Natació Olot, però donades les limitacions d’aforament al 30%, el club olotí en prou feines pot donar servei a tots els seus usuaris. D’aquesta manera, aquests clubs més petits han de buscar-se altres instal·lacions si volen continuar entrenant.

 Per Vilà, president CN Castellfollit: Olot és una ciutat gran, el CN Olot és un club important amb molts socis, i és difícil fer estar content la part esportiva i la part social, i ens hem hagut de buscar la vida. També anem a sant Pere de Torelló i ens trobem que està tancada, fins la setmana que ve.

Fins ara, la vintena de nedadors del Club Natació Castellfollit han estat sense fer treball a l’aigua. Tots, menys Mahamadu Dambelleh, que amb la necessitat de preparar els campionats d’Espanya, ha optat per desplaçar-se fins a Vic.

El gran mèrit de clubs tan petits i de pobles tan petits com Castellfollit és, doncs, subsistir.

Per Vilà, president CN Castellfollit: Perdem molta gent pel camí. Si fossin sempre, a part, uns horaris adequats… però clar, nosaltres a Olot entrenen a un quart de nou de la nit, i torno nois de 10 i 11 anys a quarts d’11 de la nit. I clar, jo entenc els seus pares. Però aquesta és la nostra situació.