L’ajuntament de Montagut i Oix fa un pas més en el model de participació i presa de decisions

L’ajuntament de Montagut i Oix duu a terme canvis en els processos participatius engegats, seguint la línia d’objectius presentats en el seu programa electoral, amb l’ànim de democratitzar el consistori i les seves decisions.

Genís Serra, regidor de participació i habitatge a l’ajuntament de Montagut  Oix: El canvi és que hem passat d’un pressupost participatiu a un procés participatiu. No destinem un a part de la partida a que decideix la gent, aquí el canvi està en què la gent pugui decidir sobre partides grosses. No volem que la gent es quedi amb una part del pastís, sinó que tallin el pastís sencer. No volem que els veïns hagin de decidir sobre coses petites i concretes, sinó que prenguin decisions sobre coses importants per l’ajuntament i poble.

Malgrat que des de l’equip de govern haurien volgut engegar molt abans aquest procés, la pandèmia els ha obligat a retrassar-ho tot. Tampoc podran fer-ho de la manera que creien ideal: amb més debat i taules rodones amb els veïns.

L’ajuntament ha proposat diverses possibles accions a dur a terme, com la compra d’un solar del costat de la farmàcia de Montagut per fer-hi un aparcament i zona de jocs, l’adquisició del camp de futbol d’Oix, el projecte de reforma a la rectoria d’Oix per fer-hi un bar i un alberg o el projecte de cohabitatge social a l’edifici de l’antic ajuntament.

De les diverses opcions, la gent pot votar quines considera més prioritàries del 7 al 18 de desembre. Ho poden fer a la rectoria d’Oix, davant l’església de Montagut o al mateix consistori. Poden trobar tota la informació al web de l’ajuntament o les direccions que es mostren en pantalla (682 404 396 o mteixido@casg.cat).