L’hospital d’Olot fa una crida a la responsabilitat individual d’acord amb les dades epidemiològiques dels últims quatre dies

Les dades epidemiològiques acumulades fins al 30 de novembre respecte dels set dies anteriors han continuat descendint, si bé la taxa de reproducció, la potència de contagis individuals, ha pujat novament fins a un valor proper a l’1. Les dades amb què compta l’Hospital d’Olot respecte dels darrers quatre dies no són optimistes; mostren una tendència a revertir la corba descendent de la segona onada. Els pacients de caràcter crític encara no han baixat prou. A l’hospital olotí, l’últim es va diagnosticar el passat dimarts 24. El centre comptava fins aquest dijous amb una desena de pacients ingressats per coronavirus, quan va tenir lloc una nova defunció. La mitjana de pacients garrotxins ingressats la passada setmana era de prop de 43 anys. Preveient un probable augment d’ingressos en les properes dues o tres setmanes, des de l’hospital olotí es fa una crida a la contenció i a la responsabilitat individual.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital Olot i comarcal de la Garrotxa: Volíem un estiu com els de sempre i encara ho estem pagant. Vindran més nadals, i aquest sacrifici extra que hem de fer, ens permetrà que els properes vagin millor, per tant, fem-ho.


Pel que fa als pacients d’altres patologies derivats per l’Hospital de Campdevànol a causa del brot que pateix el centre ripollès, Fins a aquest divendres, l’Hospital olotí ha rebut tres pacients, un nombre que el centre de la capital de la Garrotxa pot assumir perfectament.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital Olot i comarcal de la Garrotxa: Podem assumir-ho, hi ha previsió que si necessitéssim ampliar l’espai, el poguéssim ampliar amb personal, per tant, podríem arribar a incrementar el nombre de llits ocupats.