Turisme Garrotxa preveu que la ocupació no arribi al 10% durant el cap de setmana i el pont

El cap de setmana i el pont compten amb una previsió d’ocupació molt baixa a la Garrotxa, de fet no arribarà al 10% i, tot i que hi ha qui va aprofitar ahir per sortir i passar tot el cap de setmana fora, el confinament perimetral per municipis fa que les dades siguin molt pessimistes per a hotels, cases rurals i restauració en general.

Aquestes sempre són unes bones dates per a l’ocupació a la Garrotxa. Aquest 2020, però, és diferent, i al sector no li queda més remei que acceptar-ho i mirar-s’ho des del costat positiu.

Goretti Raurell, propietària de la casa rural La Rectoria de Sant Miquel de Pineda: Ja teníem força assumit que aquest pont el perdríem. Està bé tenir una mica de feina per mantenir la casa calenta i seguir en marxa, però es fa difícil.

Alguns visitants van aprofitar el vespre de dijous per sortir i gaudir del pont fora del seu àmbit municipal i respectant-lo al municipi on s’allotjaven. És el cas d’aquesta parella, que ha aprofitat per desconnectar sense incomplir la normativa.

Sandra Gómez: Gairebé no hem sortit de Barcelona des del mes de març, estem en un pis petitó i treballem tots dos des de casa. Hem aprofitat el pont per sortir i estar a prop de la natura.

Tot i aquestes reserves a comptagotes, el sector no arribarà al 10% d’ocupació durant el cap de setmana pels condicionants del toc de queda i el confinament perimetral.

Gerard Xifra, Vicepresident de Turisme Garrotxa:  Provocant això, entre setmana hi ha un cert moviment que reactiva una mica la facturació, però amb menús del dia, sense els sopars ni el cap de setmana, la situació és molt complicada.

Un pont sempre molt productiu per a la restauració a la Garrotxa que la pandèmia ha fet perdre al sector.