Els Reis d’Orient arribaran puntualment a Olot tot i la Covid-19, en un any on també es comptarà amb un Campament Reial adaptat a les mesures sanitàries

Els Reis han confirmat que aquest 2020 tot i la Covid-19 arribaran a Olot. Així ho ha anunciat avui l’Ajuntament de la ciutat i els organitzadors de la cavalcada, els Catòlics, que també han confirmat que hi haurà Campament Reial i concurs de fanalets virtual, tot adaptat a les mesures sanitàries corresponents.

Pep Berga, alcalde d’Olot: En un any en que no hem parat d’anunciar anul·lacions d’activitats en motiu de la Covid-19, és una satisfacció saber i poder confirmar que els Reis vindran a Olot, que tindrem Campament Reial i que els infants podran deixar la seva carta i demanar allò que vulguin als Reis.

La notícia més esperada de les darreres setmanes ja és una realitat. Els Reis ja són de camí i arr8ibaran puntualment a la Garrotxa, el dia 5 de gener. Els Catòlics, doncs, ja es preparen per organitzar, un any més, el Campament Reial i la cavalcada.

Marià Clavell, president Els Catòlics: Teníem com a responsabilitat seguir organitzant el campament i la cavalcada, però el que també teníem clar que seria un any diferent.

Enguany el Campament Reial serà els dies 2, 3 i 4 de gener,  a partir de les 18h de la tarda i acabant d’hora per respectar el toc de queda. Cada persona haurà d’adquirir la seva entrada prèviament, i no podran entrar els qui no en disposin, a diferència d’anys anteriors. El 31 de desembre a les 10h es posaran a la venda a la pàgina web d’Olot Cultura i cada comprador podrà obtenir un màxim de 4 entrades. Des de l’organització es recorda que s’agafin les entrades justes i necessàries perquè no hi hagi molta gent que es quedi sense poder entrar-hi. S’hi accedirà en grups reduits i no es podrà entregar la carta en mà als patges, sinó que es farà a través d’una bústia.

D’altra banda, la opció preferida de l’organització per a la cavalcada era una rua de 22 quilòmetres passant per tots els barris de la ciutat, respectant així al màxim les mesures sanitàries i evitant aglomeracions. Sembla ser, però, que des del PROCICAT s’anunciaran aquesta setmana mesures unitàries per a totes les cavalcades i s’apostarà gairebé segur per un mètode estàtic.

Sigui com sigui, aquesta setmana s’acabarà de definir una cavalcada que es farà. Olot ja es prepara, doncs, per rebre la comitiva reial en un any on els Reis han de ser més màgics que mai.

x