Els garrotxins Francesc Ten i Salvador Vergés es troben entre els 21 candidats a les primàries de Junts per Girona

Aquest cap de setmana es vota a les primàries per ocupar els quatre primers llocs de la llista per Girona de Junts a les eleccions al Parlament. Entre els 21 afiliats candidats, hi ha dos garrotxins, Francesc Ten i Salvador Vergés.

Nascut a Calella el 1968, l’actor, regidor de Tortellà Francesc Ten i exdirector dels serveis territorials de Cutlura, sap el que és estar a l’hemicicle del Parlament de Catalunya des del gener del 2018, quan va obtenir-ne l’escó. Des d’aquí, ha defensat a ultrança l’activitat cultural en temps de pandèmia.

Francesc Ten, diputat JuntsXCat Parlament de Catalunya: Estem patint un tancament de les activitats culturals,s ales de concert, sales d’art escèniques que és un cop vital pel sector i per els persones que hi treballen. Cal que el sector es senti protegit i que els treballadors culturals siguin escoltats i es respongui amb mesures per la seva feina.

Ara es presenta a les primàries de Girona per avançar en la independència i ser un diputat referent per al territori.

Francesc Ten, Candidat Junts Primàries Girona: Entre tots hem de procurar, amb consells comarcals, ajuntament d’Olot, alcaldes d ela garrotxa, fer una feina molt precisa, perquè el municipalisme és importantíssim i la base dels nostres partits a les comarques.

L’empresari agroalimentari i enginyer de ponts i camins Salvador Vergés, de la Vall d’en Bas, és la primera vegada que es presenta a les primàries d’una formació política. Ho fa després de considerar que en els darrers mesos la mobilització política ha patit un descens.

Salvador Vergés, Candidat Junts Primàries Girona: M’he anat adonant que si no hi ha un projecte i lideratge fort polític, la gent no es tornarà a mobilitzar al carrer.- I per això he decidit fer el pas a la política, intentar-ho en aquestes primàries i poder aportar al Parlament de Catalunya, el meu gra de sorra per la independència del meu país.

Un total de 21 afiliats de Junts concorren a les primàries del cap de setmana. La coordinadora de Junts a la vegueria de Girona, Maria Àngels Planas, ha valorat positivament l’alta concurrència a les primàries i s’ha mostrat convençuda de l’alta participació que la militància tornarà a mostrar en aquestes votacions. Les quatre persones més votades el 12 i 13 de desembre seran proclamades automàticament candidates a les llistes. L’ordre només es podrà alterar per garantir la paritat o la distribució en cremallera. Això esdevindrà probable amb 16 candidats homes per només cinc dones: la diputada i alcaldessa de Girona Marta Madrenas, la diputada Gemma Geis, l’exdiputada Begonya Montalbán, l’alcaldessa de Bellcaire, Cecília Barnosell, i la de Tossa, Imma Colom.

x