La Mostra de Pessebres torna a sorpendre i s’adapta a la pandèmia

La capital de la Garrotxa s’ha omplert de pessebres un any més en una de les activitats més consolidades del calendari, com és la Mostra de Pessebres. Aquest any, l’esdeveniment s’ha concentrat en tres seus principals: l’Hospici d’Olot, Can Trincheria i el Museu dels Sants, tot i que també podem trobar altres col·laboracions a diferents espais de la ciutat, com ara al Claustre del Carme.

El centre neuràlgic de l’activitat ha tornat a ubicar-se al pati de l’Hospici. David López ha aconseguit adaptar el pessebre monumental de la ciutat a la pandèmia, fent que els pastors guardin distància social entre ells. Per altra banda, sense marxar de l’Hospici, també s’hi pot observar una selecció de diorames de l’Agrupació de Pessebristes de la Garrotxa. S’hi exposen creacions d’alumnes de l’escola-taller de pessebristes i obres de diferents autors garrotxins.

Roser Palomo, veïna d’Olot: Jo penso que els esdeveniments, amb mesures, s’ha de poder anar fent tot. Més que res pels infants. Són unes festes molt especials per ells.

Per altra banda, a Can Trincheria, la novetat d’aquest any és un pessebre d’estil familiar de sobretaula, obra de Teresa Muela, a partir d’algunes de les figures del fons Renart del Museu de la Garrotxa. Aquesta es tracta d’una oportunitat única per apreciar algunes de les peces que normalment no s’exposen al públic.

Roser Palomo, veïna d’Olot: M’agrada molt. M’agrada molt tot el que sigui pessebres. El caliu de Nadal. Penso que, dins les mesures que puguem, s’ha d’anar fent el que puguem. M’agrada molt i hem de mantenir el Nadal.

El Museu dels Sants també constitueix una de les seus principal de la Mostra de Pessebres d’aquest any, que malgrat tot ha aconseguit desenvolupar-se amb certa normalitat.

x