L’Ajuntament de la Vall d’en Bas aprova per unanimitat el pressupost del 2021 amb un accent especial per a l’habitatge

L’antiga rectoria de Sant Privat ha estat el lloc escollit per construir, a partir de l’any vinent, alguns habitatges socials.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Esperem el 2021 poder iniciar la construcció d’habitatges protegits a Sant Privat, a l’antiga  rectoria, després de l’acord amb el Bisbat.


L’habitatge és un dels accents que s’ha volgut incorporar als pressupostos de la Vall d’en Bas del 2020. A tot el municipi s’ha impulsat un estudi per detectar els habitatges buits. Més enllà d’això, les prioritats d’aquests pressupostos de 3 milions 600 mil euros seguiran sent l’educació, la pagesia, la cultura i el medi ambient. Es començarà el bicicarril que ha de connectar els pobles, es comprarà un vehicle elèctric per a la brigada municipal i s’instal·laran plaques fotovoltaiques a diferents espais del municipi.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Amb la idea de poder fer possible les comunitats energètiques i l’autoconsum.

Pel que fa a les actuacions amb subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis, els esforços del 2021 es destinaran a les millores dels accessos a les entrades del Mallol, Puigpardines i Pocafarina. S’acabaran d’arreglar les carreteres, tot i que per a l’any vinent també es volen recuperar camins.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Molt incidit a les necessitats del dia a dia de la gent i a tota la part educativa, social, cultural i ajudes, que els mantenim.

Al darrer ple de la Vall d’en Bas es va aprovar, també per unanimitat, el Pla Local de Joventut 2021-2024, que treballarà l’emancipació, la cohesió social i la mobilitat dels veïns joves del municipi. El proper ple municipal se celebrarà el 26 de gener. El Ple dels Infants, que s’havia de celebrar properament, s’ajornarà a la primavera, quan es preveu que la situació sanitària millori.