Olot ja disposa de càmeres lectores de matricules a totes les entrades i sortides de la ciutat

Totes les entrades a Olot ja disposen d’una càmera lectora de matricules. La darrera en col·locar-se ha estat la de la carretera Santa Pau. Les càmeres capten les matricules dels vehicles que hi circulen i serveixen per detectar aquells considerats sensibles, segons explica la Policia Municipal d’Olot, ja sigui per un fet delictiu, problema administratiu, o per vehicles que circulen sense assegurança, entre d’altres casuístiques.

Ignasi López, cap policia Municipal d’Olot: D’aquesta manera podem tenir informació tant dels vehicles que hem introduït com a sospitosos o matricules que ens passen els Mossos d’esquadra sobre vehicles d’interès policial, que potser no han actuat a Olot però pot servir de prevenció. També pot servir per a persones desaparegudes, si sabem el vehicle que disposaven.

Les càmeres disposen d’un sistema d’emmagatzematge que permet revisar, en qualsevol moment, el pas d’un vehicle per aquell punt o per si mai s’ha d’obrir una investigació. Malgrat el de la carretera de Santa Pau no és un punt excessivament freqüentat pels vehicles que entren i surten de la ciutat, Ignasi López creu que era necessari tenir-ne ubicat un en aquesta zona.

x