Olot treballarà amb la ciutadania per una mobilitat més sostenible i apta per a bicicletes

El pla Olot Pedala que impulsa l’Ajuntament d’Olot, dotat amb 35.000 euros, preveu nou mesos de treball dividits en 5 fases per definir millores la xarxa ciclable de la ciutat, i accions permanents per fomentar l’ús de la bicicleta. La participació serà un element clau en aquest procés de planificació. Qualsevol ciutadà o entitat que vulgui sumar-s’hi pot enviar un correu electrònic a olotpedala@olot.cat.

Jordi Güell, Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot:No es tracta només de fer carrils bici i habilitar la ciutat per anar en bicicleta, es tracta de que s’utilitzin, i que la gent digui la seva. Inclús m’atreviria a dir, no només la gent que hi està a favor, sinó també la que està en contra.

Un dels col·lectius que s’implicarà en aquest procés serà la plataforma Olot es mou, que ha nascut per impulsar el canvi cap a una mobilitat més sostenible i segura. Els seus promotors han fet públic un manifest amb peticions com l’ampliació de voreres i rutes ciclistes, que ja ha obtingut gairebé mig miler de suports.

 Lluís Batlle, membre Olot es mou: Són centenars de signatures en molt pocs dies, el nostre objectiu és ajuntar el màxim de gent per poder decidir tots plegats quines són les infraestructures que es poden fer a Olot a favor de la bicicleta, i que tots poguem conviure millor a la ciutat, vianants, bicicletes i tots els que hi som.

El manifest d’Olot es mou es pot trobar i signar al seu web, olotesmou.cat.

x