La residència La Tardor d’Olot torna a ser verda després del brot de coronavirus

La Tardor torna a ser residència verda des d’aquest dijous, quan els textos diagnòstics van confirmar els negatius entre usuaris i treballadors. El brot de coronavirus en aquesta residència va afectar una trentena de persones entre treballadors i residents. Tot i els símptmes lleus del primer estadi, diversos usuaris van haver de ser hospitalitzats i alguns, finalment, van morir a causa del virus.


La rapidesa de l’actuació i la col·laboració amb el departament de Salut han revertit la situació. Ara totes les plantes de l’edifici són verdes, si bé es mantenen separats els grups de convivència per prevenció.

Ara, el centre prepara les activitats de Nadal, pendents del que el Departament indiqui sobre les sortides que es permeten fer als residents per retrobar-se amb les seves famílies.

Pel que fa a la situació epidemiològica a la comarca, en aquests moments, el risc de rebrot ha baixat fins a 186. La velocitat de reproducció també ha baixat lleugerament i es manté per sota de l’1, tot i que el tant per cent de positius per proves realitzades ha tornat a pujar del 2,5 al 5%.