Premi al treball en xarxa d’Escoles Verdes per a 5 centres educatius garrotxins

L’any 2014, les inquietuds dels alumnes que formen part dels comitès ambientals de cinc escoles garrotxines de poder actuar al seu territori van fer decidir buscar complicitats per trobar un indret on dur a terme una actuació que revertís alhora en la recuperació d’algun espai.


Llavors va sorgir la idea d’actuar a la Moxina, un espai amb una biodiversitat molt interessant que s’estava perdent per culpa del creixen bord, que alterava l’hàbitat natural de l’indret frenant les aigües que recorren tots els recs. L’aigua s’escalfava i el creixen bord es reproduïa a gran velocitat, mentre les libèl·lules anaven desapareixent, i amb elles les aus que se n’alimenten.

Tres anys després, es va veure que l’acció funcionava, i que es recuperava la biodiversitat. L’aigua circulava, no s’escalfava, tornava la libèl·lula i s’engegava novament la xarxa que s’havia perdut.

Un èxit que ara ha estat reconegut amb el premi al treball en xarxa a la XVIIa trobada d’Escoles Verdes, que reconeix la feina feta i ressalta els grans resultats aconseguits a partir del treball en equip de totes aquestes escoles i entitats.

Octavi Bonet, pedagog i cooordinador del programa Escoles Verdes a Girona: És fruit de l’esforç de tots aquests alumnes que han passat pel projecte. Tots els centres estan molt contents d’aquest reconeixament a la feina feta.

Un treball en xarxa de l’Institut la Garrotxa, el Bosc de la Coma, l’Escola Pia, Volcà Bisaroques i la Bòbila de Les Preses juntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, la delegació garrotxina de la Institució Catalana d’Història Natural, el SIGMA i Serveis ambientals d’educació i turisme Tosca, que val per recuperar la biodiversitat i l’hàbitat natural de la Moixina, i que té ara un reconeixement que repercutirà directament en el projecte.