Un any més es poden veure els pessebres de Miquel Gironès a Sant Jaume de Llierca

El pessebre ens fa entrar el Nadal a casa. I per a Miquel Gironès, el Nadal és, directament, sinònim de pessebre. De fet, el pessebrista garrotxí dedica moltes hores cada any a pensar noves ubicacions, escenaris variats i idees diferents per als pessebres de casa seva, tresors pessebrístics de gran valor.

Miquel Gironès, pessebrista: Cada any intento fer-lo una mica diferent, però les figures sempre són les mateixes, només vario les posicions i vaig pensant idees.


Miquel Gironès és fill de Sant Jaume de Llierca. Hi va viure fins als 27 anys, i ara, vivint a Olot i a l’edat de 79 anys, va decidir fer una donació al poble on es va criar. Dotze diorames que resten cada any per aquestes dates exposats als porxos del darrera de l’Ajuntament, en un muntatge ideat per un bon amic seu, Lluís Badosa.

Miquel Gironès, pessebrista: Crec que és el millor lloc on poden estar.

Un acte de justícia per a l’obra de Gironès, ja que aquestes obres haurien pogut, si no, quedar guardades al seu garatge sense que ningú les pogués contemplar, tal i com han estat en els darrers anys.