Sant Jaume de Llierca acull el Mercat de Nadal amb un total de 16 parades

L’època nadalenca també ha aterrat a Sant Jaume de Llierca, que aquest dissabte ha acollit el Mercat de Nadal amb un total de 16 parades. La Plaça del Mercat s’ha omplert de venedors que han vingut d’arreu de Catalunya. Enguany és la segona edició d’aquest mercat.

Xavier Reixach, regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca: L’organització del Mercat de Nadal ja és el segon any que la fem des de l’Ajuntament. Aquest any, amb tota la problemàtica de la covid i atenint-nos a les circumstàncies que hi ha, ho hem organitzat conjuntament amb una empresa, que és Firàlia, per tal de mantenir les distàncies, la seguretat i que tot flueixi bé.

A causa del confinament municipal de cap de setmana, el mercat només l’han pogut gaudir estrictament els veïns del municipi. Això sí, un bon nombre de persones s’han reunit a la plaça durant una bona estona, mirant les parades i comprant tota mena de productes, des de tions i figures de pessebre fins a embotits.

Xavier Reixach, regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca: El Mercat de Nadal no és més d’una extensió del mercat que fem cada dissabte, aquí a la plaça. Aquest cop hi ha més parades. Hi afegim a les parades habituals que venen al mercat, totes les parades de temàtica nadalenca, que podem trobar aquests dies, com de regals, decoració i productes alimentaris.

 

Víctor Oller, paradista: Portem molt de temps que no podem celebrar mercats ni fires. Estem en aquest impàs del coronavirus. Prenem totes les mesures de seguretat: el gel i les mascaretes, incòmodes. Però bé, anem fent.

 

Leoni Visser, paradista: M’ha fet molta il·lusió aquí, perquè és la primera vegada que fem un Mercat de Nadal una mica més gran a Sant Jaume. Després de tot el que ens ha passat, veiem els amics, podem sortir i podem oferir els nostres productes. Estem gaudint. És un dia molt bonic.

Un mercat que s’ha pogut celebrar, si més no, amb optimisme.