Gastant Keks crea el primer circuit d’orientació a la Garrotxa i treballa per dur a Olot el Campionat de Catalunya de relleus

Gastant Keks, l’Ajuntament de Besalú i Besalú Cross han preparat un circuit d’orientació a la vila medieval. Es tracta d’un proposta única i pionera a la Garrotxa, pensada per fer en família, no competitiva i amb tres circuits diferents i fàcils que succeeixen al nucli antic i voltants.

Xeku Vila, Gastant Keks: Es pot fer amb infants i fer les fites que et sembli i amb el temps que et sembli. El que et permet el mapa que hem creat és que amb ell es poden fer els tres circuits.


Per l’Ajuntament de Besalú aquesta és una proposta més per donar a conèixer el municipi, d’una manera diferent.

 Vanessa Duran, regidora de turisme, cultura, fires i festes a l’Aj. de Besalú: Jo penso que d’aquesta manera podem oferir quelcom més que una visita guiada, sinó un circuit lliure que puguis fer independentment i amb el temps que vulguis. És una proposta més per conèixer Besalú.

Els mapes es poden descarregar al web de Gastant Keks i es poden trobar a l’oficina de turisme de Besalú. Aquest diumenge el circuit serà presentat de manera oficial i Besalú Cross repartirà mapes, en una activitat benèfica per La Marató de TV3. Tothom qui ho vulgui podrà donar la voluntat.

D’altra banda, Gastant keks, està treballant perquè la primavera que ve tornin les curses d’orientació a la Garrotxa, concretament al març amb la del Pla de Dalt. També hi ha una possibilitat que Olot aculli una altra cita important durant la primavera que ve.

Xeku Vila, Gastant Keks: Intentarem, si les condicions ho permet, portar una cursa d’orientació important a Olot. Estem treballant amb la federació i estem en conversacions, per dur un Campionat de Catalunya de relleus amb un mapa que estrenaríem.

Dependrà que la Federació catalana de Curses d’Orientació (FCCO) es decanti la capital garrotxina i, com no podia ser d’una altra manera, que la pandèmia ho permeti.

x