La tornada a l’escola després de Nadal s’ajorna tres dies

La tornada a l’escola després de les vacances de Nadal s’ajorna tres dies: els alumnes tornaran a les aules el dilluns dia 11 i no el divendres 8, com estava previst. Així ho han anunciat aquesta tarda el conseller d’Educació Josep Bargalló i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Aquest retard en la tornada a les aules servirà per donar més marge de temps entre les trobades familiars dels dies 25 i 26 de desembre, quan es preveuen més interaccions socials, i la tornada a l’escola. Segons ha comentat el conseller d’Educació, “és una mesura preventiva per facilitar que els hipotètics contagis que s’hagin produït durant les vacances arribin a l’escola en la mínima expressió possible”.

També, han anunciat que tornant de les vacances de Nadal, es farà un cribratge massiu amb PCRs a tots els professionals dels centres educatius.

Aquest anunci, coincideix amb un empitjorament de les dades epidemiològiques arreu del país. Catalunya, ha tornat a pujar, per segon dia consecutiu, la velocitat de reproducció de la malaltia per sobre de l’1. La Garrotxa es troba, segons les últimes dades, a 1,04 punts i un risc de rebrot a 168 punts.