Els alumnes tornaran a les aules el dia 11 de gener

Aplicar un retard en la tornada a les aules servirà per donar més marge de temps entre les trobades familiars dels dies 25 i 26 de desembre, quan es preveuen més interaccions socials, i la tornada a l’escola. Segons el conseller d’Educació, “és una mesura preventiva per facilitar que els hipotètics contagis que s’hagin produït durant les vacances arribin a l’escola en la mínima expressió possible”.

Alba Bartrina, directora Escola Pública Lluís Castells de Riudaura: Si un dia d’escola representa que hi hagi menys contagis i cuidar més per la nostra salut, benvingut sigui aquest dia.

Mares i pares accepten i entenen la decisió, i a més valoren positivament el fet de començar un dilluns.

Carme Vila, mare d’alumne Escola Pia Olot: A nivell d’escola trobo lògic trobar un dilluns, el que no trobava lògic és començar un divendres.

Això sí, una vegada més, es lamenta la improvització en l’aplicació de les mesures.

Montse Faig, mare d’alumne Escola Pia Olot: Ja sé que ara es va a última hora, però ara la gent ja té les vacances triades i els nens inscrits en casals. La gent estava organitzada segons les dates dels nens.

El Govern de la Generalitat va anunciar també que tornant de les vacances de Nadal, es farà un cribatge massiu amb PCRs a tots els professionals dels centres educatius.

Alba Bartrina, directora Escola Pública Lluís Castells de Riudaura: Crec que ja ens n’haurien d’haver fet al setembre. Hem estat tot el trimeste sense fer-ne. Arriben tard, però més val tard que mai.

Aquest anunci coincideix amb l’empitjorament de les dades epidemiològiques arreu del país.